dimarts, 8 de maig del 2012

Ruta: dissabte 5 de maig


Riu creuant el camí
Comencem el dia contentes: els núvols van direcció nord i nosaltres tenim previst anar al sud. Així doncs, agafem el cotxe i ens dirigim al Baix Pallars. Parem un moment a Gerri de la Sal i enfilem cap al Santuari d'Esplà de Baén. A causa del desglaç el riuet que creua el camí ja no és tan petit i no podem avançar. Això sí, ens encanta que a l'inici del camí hi hagi la capelleta Esplà Xic.

Després d'aquest fracàs creuem la carretera i emprenem el camí cap a l'Estany de Montcortés. Ens fa mal veure tot el que es va arribar a cremar en aquesta zona del Baix Pallars, la part positiva és que s'està recuperant de pressa i que el ventall de colors és ampli i curiós. 

Al passar Peramea, abans d'arribar a Bretui, parem per fer unes fotos a les impressionants vistes. De sobte, veiem que de darrere d'un turonet surt una columna de fum. Creuem els dits perquè sigui una crema controlada, però, per si de cas, truquem a emergències. Donem les indicacions pertinents i seguim cap a l'Estany.

Estany de Montcortés
Quan hi arribem quedem bocabadades. Ens apropem fins a l'aigua i, embadalides, observem els reflexos dels núvols a l'aigua mentre sentim els ànecs amagats als canyissars. 

Petit incendi controlat
Ja de tornada, ens truquen els bombers per demanar-nos unes indicacions més precises. Acabem al punt on havíem vist el fum amb els Mossos i els bombers. Els ensenyem la fotografia que havíem fet i, llavors, tornem a veure fum. Ens confirmen que és una crema controlada que s'està duent a terme al poble de Pujol. Al sentir això respirem tranquil·les. 


Seguim la nostra ruta. Ara ens dirigim a cap a la Vall d'Àssua: Llessui és l'última parada del dia. Avui només hem fet 90 km, força menys del que estem acostumades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada